Branding
A quest to maritime branding

Harbours.io

Uitvaren op
een merkavontuur

In de voortdurend veranderende wereld van havenbeheer is een sterk merk de stabiele factor. Toen Harbours.io begon aan hun missie om de voornaamste speler in hun vakgebied te worden, zochten ze naar een branding die net zo robuust was als de schepen die ze beheren. De nieuwe identiteit is zorgvuldig ontworpen om elke uitdaging te doorstaan en Harbours.io te positioneren als het onfeilbaar kompas in het landschap van hulpprogramma's voor havenbeheer.

Case

Naar de horizon en daar voorbij

We begonnen aan deze reis door ons te verdiepen in de essentie en te kijken door de ogen van de eindgebruikers: de zeilers en het personeel van de jachthavens. Hieruit ontstond een app-vriendelijke kleur blauw, aangevuld met opvallende typografie en een veelzijdige vormentaal. Het embleem zelf belichaamt twee figuren die elkaar de hand reiken, maar stellen ook de iconische palen voor die de steigers afbakenen. Samen smeden ze de inaugurele letter van het bedrijf. Het resultaat? Een merkidentiteit gesmeed in zeewaardig staal, gebouwd om de tand des tijds te doorstaan.

Aanpak

Het anker: strategie

Onze aanpak richtte zich op het leveren van een merkidentiteit die niet alleen aansloeg bij gebruikers, maar die Harbours.io ook positioneerde als de ultieme tool voor havenbeheer. Door middel van nauwgezet marktonderzoek en een diepgaand begrip van de behoeften van gebruikers, hebben we een designtaal gevonden die de perfecte balans biedt tussen functionaliteit en esthetische aantrekkingskracht. Elk element, van kleurenpalet tot typografie, werd geselecteerd met de strategische intentie om de gebruikerservaring te verbeteren en een blijvende indruk achter te laten. Het resultaat? Een ijzersterke merkidentiteit waartegen men U kan zeggen.

All brand assets made pixel perfect.

Kom aan boord
en vertel ons over jouw project.